TIPS OG RÅD

Tips og råd


Vi i Solhagen tror nok at alle og enhver kan trenge hagetips når tiden har kommet til å hente frem sine grønne fingre og begynne å luke, plante og gjødsle. Og ikke minst - tips om hvordan få det til å gro når man er bosatt i det litt kalde Nord-Norge!

For de av dere som har vært så heldig å besøke Botanisk Hage i Tromsø (bildet) vet at det går an! Der bugner det over av stauder i alle slags former, størrelser og farger.

Noe av hemmeligheten består av å velge rett sort som egner seg i de nordlige strøk - men selvfølgelig - det er også flere elementer som spiller inn.

Våre tips

Egen avling


Hva med å dyrke dine egne grønnsaker? Eller egne sommerblomster? Vi har noen tips.

Stell av plen


Når skal man egentlig anlegge plen? Vår, sommer eller høst? Hvor mye skal den gjødsles? Hvordan kan man bli kvitt mose og andre ugressplanter du ikke syntes noe om?

Egen avling


Nesten alle planter kan plantes i krukker og kasser. Pass på at planten får stor nok plass.

Stell av hageroser


Det finnes en rekke roser som egner seg godt i de Nord-Norske hager - ta kontakt med din lokale Solhage for å sjekke ut hvilke typer som er valgt til årets kolleksjon.


Beskjæring av trær


Beskjæring av prydbusker og trær i Nord-Norge


Stell av Klematis


Klematis er en klatreplante som lett klatrer på andre trær og busker, men helst på en pergola, espalje eller netting. Du kan også plante de i krukker på en veranda eller hvor du nå enn klarer å finne en liten plass hvor den kan passe inn.