Bedriftsnavn

Gartneriene og hagesentrene for et hardført klima

Hva er lurt å gjøre?

Her vil vi komme med tips og råd om hva som bør gjøres i løpet av året både når det gjelder beplanting, beskjæring, gjødsling, høsting, kalking m.m. Vi vil oppdatere kalenderen fortløpende - så følg med.

 
Januar
Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på hagen nå i januar? Det syntes ikke vi!  Det er nå kan du begynne å planlegge om du vil ha noen nye busker, trær eller nye bed. På den neste siden har vi flere tips du kan jobbe med i januar . Mer informasjon...
Februar
Du kan nå også plante frø selv inne. Det er alltid spennende å dyrke frem selv. I våre hagesentre har vi både frø og minidrivhus som gjør det litt enklere og rensligere å ha dette hjemme for eksempel i stuen. .
Mars

God nyhet! For de som bor sør i landet ser de nå de første vårtegnene!

 Dette betyr at vi også her i Nord-Norge også kan begynne å se frem til dette – selv om det kanskje ser litt håpløst ut enda.  Men det kan jo være at på et lunt, snøfritt sted at kanskje vi her nom tips i mars.

April
I denne måneden har du sjanse på å se de første vårtegnene. Hager og balkonger våkner til liv igjen og nå er det på tide å finne frem hageutstyret. Det er lurt å starte nå slik at du kan ha mest mulig klart til sommersesongen.
Det er heller ikke for sent å så frø! Les mer..
Mai
Nå er det vel snøfritt de fleste steder over hele Nord-Norge (?) slik  at man virkelig kan sette i gang å planlegge. Husker du hvordan hagen din så ut i fjor? Var det noe som manglet? Noe du har for mye av? Pass på å bruke denne måneden til å kos deg med at hagen våkner til liv – forhåpentligvis i en skinnende vårsol. les mer...

Juni

Nå er det virkelig på tide å brette opp armene for å ferdigstille både hager, balkonger, grønnsaksåkeren og urte-bedet.

Les mer om hva du kan gjøre i juni.

Juli
Forhåpentligvis har du i de foregående månedene fått gjort det meste klart slik at juli kan bli en måned å bare nyte hagen, terrassen eller balkongen!

Men selvfølgelig... les mer her
August
August måned kan ofte være den beste sommermåneden - og om du pleier blomster, busker og trær så kan du de flotteste plantene i gata også denne måneden. Du finner noen tips her.
September
I september måned kan kan vi nyte de vakre høstfargene - gjerne med et lite dryss av sne på fjelltoppene. 
Erika og andre lyngplanter hører høsten til. Den står flott i bed, krukker og kasser til langt ut på vinteren. Se om du finner noen tips her.

Oktober
Siste sjangs!
Om snøen ikke har lagt seg så har du ennå muligheten. Finn noen nyttige tips her som kan gjøre våren til en lek!