Bedriftsnavn

Gartneriene og hagesentrene for et hardført klima

August

August måned kan ofte være den beste sommermåneden - og om du pleier blomster, busker og trær så kan du de flotteste plantene i gata også denne måneden.
August er også en god måned for såing av plen og planting av buskvekster, trær og stauder. Man kan finne gode tilbud på slike varer i hagesenteret .


Noen tips:
  • Ennå bør plenen klippes ofte - og du kan med fordel også gjødsle plen en siste runde første halvdel av august.
  • Vanning kan gjøres i nedbørfattige perioder.
  • plukke bort alle døde og visne blomster,
  • Samle frø fra avblomstrede stauder og sommerblomster til neste år. Plukk frøene når frøkapslene har tørket.
  • Plukk jordbær, bringebær og rips og solbær. Kanskje noen av grønnsakene også er ferdig.
  • Mange prydbusker og hekkplantinger kan klippes nå.
  • Nyte resten av sommeren! :-)
Støtte opp busker og trær!
Støtt opp bærbusker og andre høye planter som ridderspore og stokkroser. Buskstøtter egner seg godt, eller man kan bygge støtter av treverk. Vi har buskstøtter i flere høyder - sjekk ut hvilken høyde du kan ha behov for.
 
Luking og fjerning av ugress er lurt å gjøre nå slik at du ikke får den store jobben til våren. Vi har flere alternativer som kan hjelpe deg med å gjøre jobben:
 
Mosefjerner
Granulat mot mose i plen, kan brukes hele vekstsesongen. Vær oppmerksom på at middelet gir misfarging på heller, skifer, grus o.l. 5 kg rekker til 150 kvm. Svir mosen omgående. Lettvint i bruk. Strøs direkte fra spannet.
Trim Plenrens mot tofrøbladet frø- og rotugress som løvetann og groblad, samt mose, i plen. Skader ikke gresset, men visse gressarter kan få kortvarig mørkfarging. Finnes både i flytende og i granulat. 
 
Fjerne ugress
 Keeper L er det eneste ugressmiddel med langtidseffek, hindrer alle nye ugressfrø å spire i 4 måneder. Spesielt velegnet til hageganger, gårdsplasser og andre arealer som man vil holde fri fra ugress hele sesongen med bare 1 behandling. Barn og husdyr kan leke på de behandlede flater når middelet er tørket.